Коалиција СПС-ЈС

Више од 8.000 грађана је својим потписима подржало коалицију СПС-ЈС која је предала листу кандидата за посланике у Скупштини АПВ. Носилац изборне листе и први на листи је Душан Бајатовић, а назив изборне листе је ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија – Драган Марковић Палма (ЈС).

Овом коалицијом у Војводини је направљен добар социјалдемократски блок и основ за будућу дугорочну сарадњу. Све странке имају програме који се допуњују и постигнут је договор око важних питања – реиндустријализације, економског напретка Србије и ублажавања великих социјалних тензија.

Желимо да Војводина буде локомотива развоја целе Србије у економском, културном, етичком и националном погледу. Желимо национални консензус и договор о томе какву државу желимо и шта су нам приоритети. Желимо позитивну утакмицу на овим изборима, и за Србију и за грађане који овде живе, јер нема разлике између гладног Србина и гладног Мађара. Нема разлике између незапосленог Србина и незапосленог Буњевца, Словака или било ког другог. Политичка елита мора да се окупи око решавања животних питања – социјалних проблема и економског развоја. Конкретни програми треба да помогну најугроженијима, онима који су обесправљени јер немају основно право, право на рад, на достојанствен живот после радног века, на адекватно школовање и лечење. Такође, треба да буде обезбеђена одговарајућа надокнада за труднице као и помоћ државе за породични бизнис.

Већина активности коалиције биће спровођена у Покрајинском одбору СПС, који ће бити домаћин свим партнерима.

Mobirise

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    Drag and Drop Website Builder