Покрајински одбор СПС Војводина
КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ АПВ

На данас одржаној конститутивној седници Скупштине Аутономне Покрајине Војводине верификовани су мандати посланика и изабрани председник, потпредседници и генерални секретар Скупштине АПВ. Међу пет изабраних потпредседника је и посланик Коалиције СПС-ЈС, Александра Ђанковић која је ову функцију обављала и у претходном мандату.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Социјалистичка партија Србије и Демократска унија Рома потписале су данас у Новом Саду Споразум о сарадњи. У име Социјалистичке партије Србије Споразум је потписао потпредседник Главног одбора СПС и председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић, а у име Демократске уније Рома председник Душко Јовановић.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Форум жена у Војводини данас је на Тргу слободе започео прикупљање потписа за што хитније усвајање Закона о социјалном предузетништву у Народној скупштини Републике Србије. На овај Закон који је ушао у процедуру, чека се већ две године и зато петицијом Форум жена тражи његово усвајање одмах по конституисању новог сазива Народне скупштине.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Представнице Форума жена СПС и удружење предузетница „Бизнис на штиклама“ предале су данас средства за личну хигијену и дезинфекцију у Центру за социјални рад Новог Сада. Донација је намењена Сигурној женској кући. Због забрињавајућег пораста породичног насиља, многим женама Сигурна кућа је једини спас и кров над главом. Жене се тешко одлучују да напусте породицу, годинама трпе насиље, а црна статистика говори да се породично насиље заврши фатално по жену.

 СРБИЈА ПРЕ СВЕГА, ИЗНАД СВЕГА И ПО СВАКУ ЦЕНУ  ЖИВОТ СВАКОГ СОЦИЈАЛИСТЕ МОРА И ТРЕБА ДА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА

Млади чланови Социјалистичке партије данас су из два правца Новог Сада учествујући у Црвеном маршу, а онда сједињени у једну колону, стигли на Трг слободе, где су се окупљенима обратили домаћин, председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић и челници Коалиције СПС-ЈС Ивица Дачић и Драган Марковић Палма.

ПРЕДСЕДНИК СПС-а СА СОЦИЈАЛИСТИМА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ И БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић данас је у Бачкој Паланци уручио кључеве избеглицама који нису до сада имали решено стамбено питање. Претходно је посетио и општину Бачки Петровац и тамо уручио кључеве кућа за избегле. Боравак у овим општинама је послужио и да разговара са грађанима, симпатизерима и члановима СПС-а, када су му се придружили и чланови руководства Покрајинског одбора СПС у Војводини и председник Покрајинског одбора Душан Бајатовић.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Чланови и руководства Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора СПС у Војводини положили су данас цвеће на спомен-плочу Бошку Перошевићу на Новосадском сајму, на месту где је пре 20 година трагично изгубио живот. Бошко Перошевић имао је тада 44 године и очекивало се да његова каријера - и политичка и професионална - буде још успешнија. Нажалост, насилна смрт све је прекинула. Председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду те 2000. године, остаје у сећању своје породице и другова из Социјалистичке партије Србије.

СПС ОБЕЛЕЖИО ДАН ПОБЕДЕ

Чланови Социјалистичке партије Србије данас су полагањем венаца на споменике ослободиоцима и жртвама фашизма, обележили Дан победе у Другом светском рату. У знак сећања на оне који су донели слободу и на дан када је Немачка потписала безусловну капитулацију, социјалисти су широм Војводине одали почаст погинулима. У државној делегацији то је учинио и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

КОАЛИЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ- ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА ПРЕДАЛА ДОКУМЕНТАЦИЈУ ПОКРАЈИНСКОЈ ИЗБОРНОЈ КОМИСИЈИ

Вечерас око 21 сат и 30 минута у име Коалиције СПС-ЈС, а на основу овлашћења носиоца изборне листе Ивице Дачића, Душан Бајатовић, први на листи покрајинсих посланика, предао је документацију и потписе грађана који подржавају ову листу.

СПС ИЗЛАЗИ НА ПОКРАЈИНСКЕ ИЗБОРЕ – ЦИЉ ЈЕ 120 ХИЉАДА ГЛАСОВА!

На седници Покрајинског одбора СПС у Војводини, одржаној 27. фебруара 2020. године донета је одлука о учешћу на изборима за посланике у Скупштину АПВ. СПС на покрајинске изборе излази у коалицији са Јединственом Србијом. Формиран је Изборни штаб који чине чланови Извршног одбора ПО СПС и ужи, Оперативни штаб на чијем је челу председник ПО СПС Душан Бајатовић.