Покрајински одбор СПС Војводина
С А О П Ш Т Е Њ Е

Чланови и руководства Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора СПС у Војводини положили су данас цвеће на спомен-плочу Бошку Перошевићу на Новосадском сајму, на месту где је пре 20 година трагично изгубио живот. Бошко Перошевић имао је тада 44 године и очекивало се да његова каријера - и политичка и професионална - буде још успешнија. Нажалост, насилна смрт све је прекинула. Председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду те 2000. године, остаје у сећању своје породице и другова из Социјалистичке партије Србије.

СПС ОБЕЛЕЖИО ДАН ПОБЕДЕ

Чланови Социјалистичке партије Србије данас су полагањем венаца на споменике ослободиоцима и жртвама фашизма, обележили Дан победе у Другом светском рату. У знак сећања на оне који су донели слободу и на дан када је Немачка потписала безусловну капитулацију, социјалисти су широм Војводине одали почаст погинулима. У државној делегацији то је учинио и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

КОАЛИЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ- ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА ПРЕДАЛА ДОКУМЕНТАЦИЈУ ПОКРАЈИНСКОЈ ИЗБОРНОЈ КОМИСИЈИ

Вечерас око 21 сат и 30 минута у име Коалиције СПС-ЈС, а на основу овлашћења носиоца изборне листе Ивице Дачића, Душан Бајатовић, први на листи покрајинсих посланика, предао је документацију и потписе грађана који подржавају ову листу.

СПС ИЗЛАЗИ НА ПОКРАЈИНСКЕ ИЗБОРЕ – ЦИЉ ЈЕ 120 ХИЉАДА ГЛАСОВА!

На седници Покрајинског одбора СПС у Војводини, одржаној 27. фебруара 2020. године донета је одлука о учешћу на изборима за посланике у Скупштину АПВ. СПС на покрајинске изборе излази у коалицији са Јединственом Србијом. Формиран је Изборни штаб који чине чланови Извршног одбора ПО СПС и ужи, Оперативни штаб на чијем је челу председник ПО СПС Душан Бајатовић.

ЗА НАШ ИДЕНТИТЕТ, ЗА ОБРАЗ И ЧАСТ И ЦРВЕНУ БОЈУ!

У препуној сали Српског народног позоришта у Новом Саду данас је одржан први у низу скупова којима ће Социјалистичка партија Србије обележити тридесет година рада, а мото је - „30 година – ми стојимо постојано“.

ЗА СПС У ВОЈВОДИНИ ОРГАНИЗАЦИЈА ПАРТИЈЕ ЈЕ КАПИТАЛНО ПИТАЊЕ !

На седници Покрајинског одбора СПС у Војводини која је одржана 13. децембра 2019. године у Конгресном центру „Мастер“, председници или секретари окружних одбора СПС поднели су извештаје о реализацији утврђених задатака који се односе на организацију мреже, њено анимирање, припрему и достављање података. Ови задаци нису техничко питање, већ суштинско политичко питање и база од које СПС у Војводини полази у изборну кампању за предстојеће изборе на свим нивоима. За Покрајинску организацију СПС то је капитално питање, јер само добро организована политичка партија може да се нада добром изборном резултату, рекао је на почетку седнице председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић, дајући потом реч председницима или секретарима седам окружних одбора, председници Форума жена у Војводини и председнику Покрајинског савета Социјалистичке омладине Србије у Војводини.

И СРБИ И АНТИФАШИСТИ! -  И СРБИ И ГРАЂАНИ!

„Треба да будемо и Срби и антифашисти! Тамо где недостаје правде, треба да будемо левичари, јер нема разлога да се историјски стидимо свега оног доброг – и социјалне правде и правде. Коначно, где то левичари нису били патриоте, у којим то редовима, у којим то борбама, у којим то судњим данима за овај народ и за унапређење онога што смо звали радничким правима, а данас злоупотребљено зову људским правима, левичари нису поштено учествовали? Позивам вас да то запамтимо: и Срби и грађани, и Срби и левичари; Срби су били и левичари и антифашисти и тога не треба да се стидимо. Цела Европа мора бити антифашистичка. Дан Европе је 9.мај, дан када је побеђен фашизам.“ Ово је на данашњем скупу социјалиста на Тргу слободе рекао председник Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије у Војводини и народни посланик Душан Бајатовић.

ДАНАС ПОЧИЊЕМО!

„Ово је наш први радни састанак. Поделићемо задатке које треба да испунимо пре избора који се на свим нивоима очекују у марту следеће године. Наш нови састанак биће у другој половини новембра у Српском народном позоришту када ћемо обележити почетак рада Покрајинског одбора СПС и разговарати о реализацији задатака које данас договоримо. На том састанку придружиће нам се и председник СПС-а Ивица Дачић. Другови социјалисти, са данашњим даном почињемо изборну кампању!“ Овако је састанак са председницима и секретарима месних организација, председницима одбора СПС, одборницима у локалним скупштинама, републичким и покрајинским посланицима из Војводине почео председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић.

ПОЧИЊЕМО КАМПАЊУ ПРВОГ НОВЕМБРА!

Ово је на почетку састанака на нивоу шест окружних одбора СПС у Војводини председницима и секретарима општинских, градских и окружних одбора рекао председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић. Састанци су одржани 28, 29. септембра као и 1. октобра 2019. године.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ „ОЛУЈЕ“

Код манастира Крушедол синоћ је одржан парастос и сећање на страдале и протеране Србе у „Олуји“ - војној акцији Хрватске 1995. године. У тој акцији 250 хиљада је протерано са вековних огњишта, 1084 је убијено, а 777 Срба се воде као нестали. Као и претходних година, чланови Социјалистичке партије Србије придружили су се грађанима, а било их је више десетина хиљада синоћ.