Душан Бајатовић

кандидат је коалиције СПС – ЈС – ГГППС за председника Владе Војводине

Успешним вођењем „Србијагаса“ у претходне четири године Душан Бајатовић је потврдио и доказао своје менаџерске вештине, а искуства стечена у привреди успешно је применио и на оживљавање „Азотаре“, „Агрожива“ и „МСК“. Заслужан је и за успешну продају „Српске фабрике стакла“ која је након интервенције „Србијагаса“ продата за 350 пута већу вредност. Спасавајући лоше приватизоване компаније, сачувао је хиљаде радних места.

Његовом заслугом на изградњи Јужног тока радиће наши стручњаци, наши инжењери и институти, јер пројектовање Јужног тока изводи Србијагас. Тај пројекат покренуће комплетну грађевинску оперативу и механизацију ове земље, запослиће неколико хиљада људи и донети значајан девизни прилив. Гасна складишта, као што је „Банатски двор“ који је већ изграђен и стављен у функцију, као и нове гасне централе, уз постојеће производне, транспортне и енергетске капацитете, учиниће Србију регионалним енергетским лидером и отворити нове геостратешке могућности.

Душан Бајатовић је човек инвестиција и иновација. Лично је заслужан за оснивање „Согас“ осигуранја и оснивање „Гаспром“ банке у Србији. Он је човек који има енергију да ствара и човек који који Војводину може да учини економском споном између Европе и Србије.

Овде можете погледати биографију Душана Бајатовића: http://www.srbijagas.rs/?q=node/375